Daugiasluoksnio Damasko duonos peilis 20cm yra išskirtinis virtuvės reikmenų atributas, kurio grožis ir kokybė yra ypatingai vertinami. Tai yra vienas iš aukščiausios kokybės raštuoto plieno peilių, pagamintų iš Japoniško 67 sluoksnių AUS-10 Damasko plieno. Ašmenų kietumas yra ~58±2 HRC.
Daugiasluoksnio Damasko plieno duonos peilis 20cm skirtųsi iš kitų virtuvinių peilių dėl puikaus dizaino ir labai aštrių ašmenų. Jie gaminami remiantis kardo gamintojų patirtimi. Kiekvienas peilis yra pagamintas patyrusių specialistų, laikantis tradicijų ir naudojant naujausias technologijas bei aukštos kokybės medžiagas, garantuojančias, kad kiekvienas gaminamas peilis taptų tikru funkcionaliu meno dirbiniu.
Geležtis yra pagaminta iš 67 sluoksnių japoniško Damasko plieno. Vidurinysis geležtės sluoksnis, t.y. peilio geležtės šerdis, yra kalanduotas kampu. Šerdis pagaminta iš japoniško VG-10 plieno. VG-10 šerdis yra užkietintas iki ~58±2 HRC kietumo, todėl Damasko plieno virtuvinis peilis greitai neatsitrūks ir tarnaus jums ilgus metus, suteikdamas garbingą vietą jūsų virtuvėje.
VG-10 šerdis yra 67-asis vidurinis sluoksnis, apsaugotas 66 kitų plieno sluoksnių, suteikiančių ne tik šerdies apsaugą, bet ir išskirtinį dizainą.
Geležtis plonėja lygiai į ašmenis, todėl pjaustant nejaučiamas jokie pasipriešinimai.
Rankena yra pagaminta iš raudonmedžio medienos, kuri yra žinoma dėl savo nepaprasto stiprumo.
Geležtės ilgis – 20 cm
Rankenos ilgis – 11 cm
Ašmenų plotis – 2,5 cm.
Kas yra Damasko plienas?
Istoriškai tikras Damasko plienas buvo gaminamas tik Damasko mieste. Ištisus šimtmečius ten gaminami peiliukai buvo vertinami tiek dėl gražių, į vandenį panašių raštų, tiek dėl aštrumo. Damasko gamybos būdas, suprantama, buvo griežtai saugoma komercinė paslaptis. Prie jos sėkmės prisidėjo ir specialios ašmenų lankstymo technologijos, ir unikalios plieno priemaišos.
Tačiau galiausiai paslaptis buvo per daug gerai išsaugota. Kadangi Damasko peilių gamybos pramonė XVIII amžiuje išmirė, niekam nepavyko jos tiksliai atkurti komerciniu mastu. Šiandien „Damasko plieno“ šefo peiliuose yra įvairių rūšių plieno, pakartotinai sulankstyto, kartais aplink gryno peiliams skirto plieno šerdį. Siekiama imituoti istorinio Damasko plieno techniką ir išvaizdą, jei ne tikslią jo sudėtį. Tinkamai pagamintas japoniškas Damasko šefo peilis visada pasižymės dideliu patvarumu ir aštrumu. Tačiau pagrindinis akcentas yra išskirtinis raštas, kurį sukuria metalo sluoksniai.
Damasko duonos peilis 20cm ir jo funkcijos:
1. 8–12 laipsnių pjovimo briauna kiekvienoje pusėje Rockwell kietumas 60-62. Aštrus ir lengvas
2. Šerdis yra pagaminta iš VG10 japoniško virtuvės plieno, tai yra ekstremalus ašmenys, pagaminti iš aukso standarto peilių plieno, garsėjančio savo krašto išlaikymu ir kietumu. Kobalto buvimas mūsų plieno sudėtyje yra puikios kokybės ženklas
3. VG10 japoniškas nerūdijantis plienas pasižymi kietumu ir kietumu. o tai reiškia, kad ryškumas ir be reikalo galandimo ypatybė egzistuoja kartu.
4. 8 colių profesionalus šefo peilis yra puikus universalus įrankis, tinkantis pjaustyti svogūnus, smulkintus askaloninius česnakus, pjaustyti žoleles, traiškyti česnaką, pjaustyti mėsą ir susmulkinti kopūstus.