RASHKO BABA AFGANISTANO KAZANAS
Platus pasirinkimas ir patogus naudojimas - rinkitės lengvai valdomus Afganistanietiškus kazanus
Afganistano Kazanas Rashko Baba – įvairių dydžių ir spalvų aukštos kokybės virtuvės puodas. Nuo 5L iki 30L talpos, juodas arba rudos spalvos. Galima ir knyga „20 geriausių receptų Afganistano Kazane”. Tinkamas visiems viryklės tipams, išskyrus indukcines. Indukcinėms kaitlentėms skirti specialūs padai, kurie dedasi po kazano ir juos galite įsigyte taip pat pas mus. Kazanas pasižymi storomis sienomis ir saugiais slėgio vožtuvais. Idealus gamtai, medžioklei ir atostogoms. Garantuojama kokybė iš Afgkazanai.lt parduotuvės. Gamintojas: Rashko Baba. Medžiaga: Aluminis.
📐 Didelis dydžių pasirinkimas
Didelis dydžių pasirinkimas gali padėti patenkinti skirtingus poreikius, stilius, matmenis ar pageidavimus, užtikrinant, kad kiekvienas galėtų rasti tinkamą variantą, kuris atitiktų jo individualias reikalavimus.
🔁 Lygi šilumos sklaida
Dėl savitos kazano formos ir storų sienelių, šiluma gerai sklinda per visą puodo paviršių. Tai leidžia maistui viršti lygiai ir tolygiai, užtikrinant optimalią šilumos paskirstymą.
⏳ Ilga laikymo temperatūra
Afganistanietiškas kazano dangtis turi sandarų uždarymą, kuris užtikrina, kad maistas ilgai išlaikys šilumą net po gaminimo. Tai labai naudinga, jei reikia laikyti maistą šiltą iki pat patiekimo.
🍳 Daugiafunkcinis naudojimas
Kazanas gali būti naudojamas ne tik virti maistą, bet ir kepimui, troškinimui ar garinimui. Jis tinka įvairioms virimo technikoms, todėl leidžia išplėsti maisto ruošimo galimybes
Receptai
Troškinta mėsa su bulvėmis
Ingredientai :
- 1 kg Mėsos (Minkštos dalys ar šonkauliai)
- 10 vnt Bulvių
- 2 Svogūnai
- 3-4 skiltelės Česnakų
- Žalumynai
- Pievagrybiai (pagal poreikį)
- Keli pomidorai
- Druskai ir Pipirai
- Mėgstami prieskoniai
Gaminimas :
Kazano dugne įpilame šiek tiek augalinio aliejaus ir apkepame svogūnus. Ant svogūnų dedame mėsą, bulves, supjaustytus grybus, česnaką, pomidorus ir pipirus. Pridedame prieskonių, druskos ir pipirų. Užpilame vandens, kad apsemptų sudėtą maistą. Uždarome kazaną ir troškiname 30-45 minutes. Leidžiame garui išeiti. Nuimame dangtį ir ragaujame!

Plovas
Ingredientai :
- 150-200 g Augalinio aliejaus
- 2 dideli Svogūnai
- 2 vidutinio dydžio Morkos
- 700-800 g Kiaulienos
- 1, 5 puodelis Ryžių
- Druskos ir Pipirų
- 1-2 Česnakų skiltelės
- 3 puodeliai Verdančio vandens
Gaminimas :
Prieš ruošiantis daryti plovą, nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu ryžius (palikite apie 15-20 minučių). Į kazaną įpilkite ir įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas, lengvai pakepinkite. Sudėkite prieskonius, smulkiai supjaustytą kiaulieną ir, keletą kartų pamaišius, kepkite apie 7-10 minučių. Kai mėsa apkepa, į kazaną įdėkite ryžius (nepamirškite nusausinti vandens), pasūdykite ir užpilkite verdančiu vandeniu (vandens turėtų būti 2 pirštais aukščiau už ryžius). Jei norite, įdėkite česnaką. Uždarykite kazano dangtį ir virkite ant silpnos ugnies (kai garai nustoja išsiskirti pro vožtuvėlį, tai reiškia, kad patiekalas paruoštas). Išjunkite ugnį ir palikite 15 minučių atvėsti.

Grikių kruopos su grybais
Ingredientai :
- 2 puodeliai Grikių
- 1 vnt Morkos
- 450 g Pievagrybių
- 1 vnt Svogūno
- 50 ml Saulėgrąžų aliejaus
- Druska ir Pipirai
Gaminimas :
Nulupkite ir sutarkuokite morką stambia tarka. Supjaustykite pievagrybius plonais griežinėliais, svogūną – smulkiais kubeliais. Įkaitinkite aliejų afganų kazane. Atidarius dangtį, apkepti paruoštus ingredientus 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite, galite pridėti kitų prieskonių. Ant daržovių ir grybų išdėstykite nuplautus grikius ir išlyginkite juos. Užpilkite karštu vandeniu taip, kad jis padengtų visus patiekalo komponentus 1,5-2 cm storio sluoksniu. Uždarykite afganų kazano dangtį ir patikrinkite sklendžių veikimą. Palikite ant mažos ugnies apie 15 minučių. Prieš patiekdami ant stalo galite įmaišyti nedidelį sviesto gabalėlį arba apšlakstyti augaliniu aliejumi.

Šventinė paukštienos sriuba
Ingredientai :
- Viščiuko karkasas
- Viščiuko petys, sparnai ir šlaunys
- 3 vnt Svogūno galvučių
- Keli salierų stiebeliai
- Česnakas
- Čili pipiras
- Druska ir Pipirai
Gaminimas :
Įdedame į kazaną visąs svogūnų galvutes, visas vištienos dalis, morkas ir salierus bei visus prieskonius: druska, lauro lapai ir pipiras. Įpilame 2,5 litro vandens. Paliekame ant ugnies iki 1 valandos (Priklauso nuo viščiuko dydžio, mėsos kiekio). Išimame paukštį, atskiriame mėsą nuo kaulų, perkošiame sultinį. Išdėstome mėsą ir užpilame sultiniu.
